Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hazánk és a megyeszékhely gazdasági fejlődéséről tájékoztattak

 • Hazánk és a megyeszékhely gazdasági fejlődéséről tájékoztattak
 • Hazánk és a megyeszékhely gazdasági fejlődéséről tájékoztattak
 •  

  Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója tartott sajtótájékoztatót a hazai gazdaság közelmúltban elért eredményeiről a Galéria Étteremben.

  Hollik István kiemelte, a kormány nagy utat tett meg az elmúlt tizenkét évben. – Megszűnt a munkanélküliség, a bérek emelkednek, a gazdasági növekedésünk pedig évek óta lényegesen magasabb az uniós átlagnál. Ezúttal is az látszik, hogy az Európai Unióban a harmadik legnagyobb ütemű növekedés Magyarországon várható – fogalmazott. Hollik István szavaiban a koronavírus-járvány elleni védekezésre is kitért. Mint mondta, az országnak minden esélye megvan arra, hogy visszaálljon a pandémia előtti növekedési színvonalra. A politikus ugyanakkor úgy véli, Magyarországon a legnagyobb kockázatot a politikai stabilitás elvesztése jelentené.

  A sajtótájékoztató vendége volt a térség országgyűlési képviselője is. Dr. Kállai Mária beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy Szolnok és környezetének fejlődését elsősorban a stabil kormányzás, a polgári értékrend, valamint a megyeszékhely és azt körülvevő települések együttműködése biztosítja.

  – A pandémia tetőzésekor még arra számítottunk, hogy 40 százalékos adóbevétel-csökkenéssel néz szembe a város. Később már csak 20 százalékkal kalkuláltunk. Két hete viszont kiderült, hogy ez a szám mindössze 0,6 százalék – vette át a szót a város polgármestere. Szalay Ferenc szerint mindez azt jelenti, hogy a gazdaság visszaállt a megfelelő pályára. – A nem termelői szféra dolgozói, vagyis a bölcsődék, óvodák és iskolák munkatársai a járvány nehéz időszakában rengeteget tettek azért, hogy a termelői szférában dolgozók jelen lehessenek a munkahelyükön. Mindez egy össznépi együttműködés eredménye, mely Szolnokot is nagyban jellemezte – összegezte gondolatait a városvezető.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Alkotói pályázat indul a klímavédelem jegyében

  2021-12-07

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 Környezet és Energiahatékonyság Operatív Programban (KEHOP) sikeresen pályázott, ennek  keretében – több környezeti szemléletformálási tevékenység/program mellett – Szolnok város általános és középiskolásai részére rajz- fotó és videópályázatot hirdet

  Átadták az újjászületett tiszaligeti játszóteret

  2021-12-04

  A Mikulás is ellátogatott szombaton az újjászületett tiszaligeti játszótérre, ahol zene, napsütés, meleg tea és rengeteg új játék várta a gyerekeket.

  AZ ÉLTETŐ VÍZ! - alkotói pályázat

  2021-12-02

  Alkoss és nyerj a karácsonyfa alá meglepetést! Várjuk 12-18 éves diákok alkotásait ( rajz, festmény, montázs, fotó, videó) vízvédelem témakörben.

  Zsidó hittankönyv bemutatóját tartották Szolnokon

  2021-12-01

  Több mint hét és fél millió forinttal támogatta a kormány a zsidó hittankönyvsorozat újabb, az ötödik osztályosoknak szóló kötetét - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán, a Szolnoki Galériában tartott sajtótájékoztatón.

  Ismét Szolnokon a Coop Mikulás Kisvonat

  2021-11-29

  A hagyományokat folytatva immáron tizennegyedik alkalommal indul útjára a Coop Mikulás kisvonat december 5-6-án 15-19 óra között.