Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Van remény a rákbetegeknek – fórum a városházán

 • Van remény a rákbetegeknek – fórum a városházán
 • Van remény a rákbetegeknek – fórum a városházán
 • 2012-02-06 09:42:00

   

  A statisztikák szerint Magyarország a rákos megbetegedések számát tekintve világviszonylatban is kiugróan magas mutatókkal rendelkezik, annak ellenére, hogy ma már a prevencióra kifejezetten nagy hangsúlyt helyeznek a szakemberek. Az rendszeresen elvégzett szűrővizsgálatok a betegség kimenetelét is befolyásolhatják, hiszen egy korai stádiumban felismert daganat gyógyulási esélyei nagyságrendekkel jobbak. A korszerű gyógyszereknek és terápiáknak köszönhetően a félelmetes rák diagnózis ma már nem egyenlő a halálos ítélettel.

   
  A „Rák ellen-, együtt-, egymásért” Jász-Nagykunk-Szolnok Megyei Egyesület által szervezett fórumon dr. Rohánszky Magda, a Magyar Onkopszichológia Társaság elnöke „A rosszindulatú betegségben szenvedők testi, lelki rehabilitációja, pszichoszociális támogatása, az életre való visszailleszkedés segítése” címmel tartott előadást, majd dr. Bodoky György, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tiszteletbeli elnöke beszélt arról, nem elég gyógyszert adni a rákbetegeknek, a gyógyulás, gyógyítás mellett fontos a beteg jó életminőségének biztosítása is. Dr. Kállai Mária, a város alpolgármestere prezentációjában bemutatta a város preventív jellegű intézkedéseit, szűrőprogramjait és rendezvényeit, amelyek segítségével igyekszik minél több emberhez eljuttatni az információt: az időben felismert betegség, a megelőzés, életet menthet! A érdeklődők a megyei kórház onkológiai osztályáról és a megyében működő Hospice Szolgálatról is első kézből kaphattak információkat.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

  2023-02-02

  Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

  2023-02-01

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

  Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

  2023-01-30

  A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

  Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

  2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

  2023-01-23

  Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.