Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Takarékos év áll mögöttünk – évértékelő a Hozam Klubban

 • Takarékos év áll mögöttünk – évértékelő a Hozam Klubban
 • Takarékos év áll mögöttünk – évértékelő a Hozam Klubban
 • 2012-01-26 14:02:00

  2012-ben két általános iskolát is felújítanak Szolnokon, folytatják az útépítési programot, a Tiszaligeti strandon pedig komplex turisztikai fejlesztést hajtanak végre. A polgármester hangsúlyozta: az idei év nehezebb lesz, mint a tavalyi, de ha az elképzelésiek szerint haladnak, továbbra is erősödik és fejlődik a megyeszékhely.
   
  21 ezer milliárdos adósságállománnyal kellett az új kormánynak elkezdenie a munkát, miközben a világgazdasági válság is jócskán éreztette hatását. E kettő kihatott a szolnoki önkormányzatra is. Lényegesen lecsökkentek a város bevételei, muszáj volt változtatni. 2011 májusában a város adósságkezelő programot dolgozott ki. "Az adósságkezelési program azt az utat jelölte ki, hogy már 2011-ben 250 milliós megtakarítás kell, ezt meg is tettük decemberig, elsősorban a hivatalon belüli átszervezéssel, a 2012-es évben pedig egy 1,2 milliárd forintos megtakarításra van szükség a működésből." - mondta Szalay Ferenc. Átalakítottuk az intézményhálózatot a költséghatékony működés érdekében. Emellett persze a város bevételeit is növelni kellett – folytatta a polgármester, ezért bevezettünk egy új adónemet, az építményadót.
   
  A megszorítások mellett természetesen számos fejlesztés, beruházás is megvalósult a városban. "A 2011-es évnek volt egy nagyon nagy értéke is, hiszen az évet a gyaloghíd átadásával kezdtük, és a hozzá kapcsolódó tér, a Tiszai hajósok tere új életérzést hozott a városnak, az emberek egyre inkább kint vannak a közterületeken, örülnek az átalakult belvárosnak. Egy szebb, élhetőbb, jobb Szolnok alakult ki." Szalay Ferenc szerint erősödött a lokálpatriotizmus a városban, melyet mindenképp sikerként értékel. Eddig soha nem látott rendezvényeknek adott otthont Szolnok, ilyen volt az EFOTT és az egyházmegyei találkozó. Erősödött a hitélet, most már egyházi középiskolája is van Szolnoknak. Bár a 2012-es év is nehéz lesz, a fejlesztés idén sem marad el. Megújul a Fiumei úti és a Szandaszőlősi általános iskola, megépül az új közművelődési tér, az Agora, új támfal védi majd a várost a Zagyva-torkolat és a vízi rendőrség közti szakaszon, a Tiszaligeti strandon pedig komplex turisztikai fejlesztés valósul meg. (Szolnok TV)

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

  2023-02-02

  Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

  2023-02-01

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

  Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

  2023-01-30

  A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

  Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

  2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

  2023-01-23

  Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.