Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Sikeresen alapoztak – az Önkéntes Centrum zárórendezvénye

 • Sikeresen alapoztak – az Önkéntes Centrum zárórendezvénye
 • Sikeresen alapoztak – az Önkéntes Centrum zárórendezvénye
 • 2011-12-01 07:33:00

  A szó „önkéntesség” ma már nem cseng idegenül a legtöbb szolnoki ember számára, egyre többen vannak, akik vagy kivették belőle a részüket, vagy valamilyen módon kapcsolatba kerültek azokkal, akiknek életében mindennapossá vált, hogy önkéntesen tevékenykedjenek egy-egy jó cél érdekében.

   
  Az Önkéntes Centrum 2010. március 1-én kezdte meg munkáját, a kezdeti nehézségek után a 65 fogadószervezettel együttműködve valósult meg az önkéntesek közvetítése, akik a vártnál nagyobb számban érkeztek. Mint kiderült, jellemzően a „női” szakmák nyitottabbak az önkéntesek bevonására, de nagy igény van a férfi munkaerőre is.
   
  Önkéntesek Napja Szolnokon, VIII. Civil Kavalkád és Bábu Kampány, „TeSzedd” Önkéntesen a Tiszta Magyarországért,Önkéntes Roadshow… csak néhány az elmúlt két évben megvalósult önkéntes programokból. Ezeknek köszönhetően sikerült megalapozni az önkéntességet Szolnokon.
   
  A rendezvény elején Dr. Kállai Mária alpolgármester köszönte meg a munkáját Pollákné Cser Editnek, az Önkéntes Centrum vezetőjének és Sebestyén Andreának, az önkéntesség szolnoki nagykövetének, majd kulcsszakértők és fogadószervezetek értékelték a programot. Ezután önkéntesek beszéltek a projekt során szerzett tapasztalataikról, sokszor megható élményeikről, végül elismerések és díjak átadása következett.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

  2023-02-02

  Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

  2023-02-01

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

  Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

  2023-01-30

  A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

  Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

  2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

  2023-01-23

  Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.