Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

Fotó: Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

2023-02-02

Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

Fotó: Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város
2023-02-01

Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

Fotó: Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai
2023-01-30

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

Fotó: Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására
2023-01-26

Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

Fotó Káyhákkal segítik a rászoruló családokat
2023-01-23

Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.

Fotó Rangos városi díjakat adtak át a kultúra napja alkalmából
2023-01-22

A Szigligeti Színházban tartották vasárnap este a Magyar Kultúra napja alkalmából szervezett gálaműsort, melyen a város legrangosabb díjait adták át. Szalay Ferenc polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta: őrizni kell a hagyományainkat, és átadni gyermekeinknek, mert ez a folytonosság egyfajta biztosíték is a magyarság fennmaradásához.

Fotó Családbarát munkahely pályázat
2023-01-19

Az Önkormányzat fontosnak tartja a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtését, a családbarát szemlélet kialakítását, működtetését.

Fotó Büntetik a szabálytalanul a városba hajtó nehézgépjárműveket
2023-01-16

Összehangolt ellenőrzés kezdődik Szolnokon, ahol egyre nagyobb problémát jelentenek a szabálytalanul behajtó 12 tonnánál nehezebb gépjárművek. Az áldatlan helyzetet úgy számolja fel a város, hogy a közterület-felügyelet és a rendőrség a mai naptól fokozottan ellenőrzi a szabályszegőket – jelentette be Fejér Andor alpolgármester.

Fotó A doni katasztrófa áldozataira emlékeztünk
2023-01-12

Nyolcvan esztendővel ezelőtt történt nemzetünk egyik legnagyobb tragédiája, a doni katasztrófa, melynek áldozatai előtt Szolnokon a Magyar golgota elnevezésű, a Hősök terén álló emlékműnél hajtottak fejet.

Fotó Új helyen az Anyatejgyűjtő Állomás
2023-01-09

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2022. december közepétől az Anyatejgyűjtő Állomás szolgáltatásai új helyen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet C. épületében (Szolnok, Tószegi u. 21.) vehetők igénybe.

Fotó Hanzély Pál önfeláldozó tettére emlékeztünk
2023-01-09

Hanzély Pál főhadnagy története a legtöbb szolnoki számára ismerős. Emberségből és önfeláldozásból állított elénk olyan példát, amelyből a mai napig erőt meríthetünk. A hős katonára koszorúzással emlékezett a város a József Attila út – Százados út sarkánál lévő emléktáblánál.

Fotó Ülésezett az Idősügyi Tanács
2022-12-19

Évzáró ülését tartotta a Szolnoki Idősügyi Tanács, amelyen ezúttal is Szalay Ferenc elnökölt. Az aktualitások áttekintése mellett jutott idő jó hangulatú beszélgetésre, ajándékok átadására is.

Fotó Újranyit a posta a Széchenyi lakótelepen
2022-12-15

Fiatalok sokasága várta a díszterem karzatán, hogy elkezdődjön Szolnok város közgyűlésének decemberi ülése, melyről a diákok ezúttal is elindultak, hogy 250 rászoruló családnak házhoz vigyék a szeretetet. Az ajándékcsomagokban ezúttal is tartós élelmiszer volt, a kézbesítést a Városi Gyerektanács és a Szolnok Városi Diákok Tanácsának tagjai végezték.

Programok

Program kategóriák:
rendezvénysportcsaládzenefesztiválkiállítás
Programajánló hírlevél
2023-02-12 08:00:00

Városi disznótoros

2023-02-12 08:00:00

Farsangi mulatság

Fotó Virtuális légi túra Szolnokon

Szolnok Hazavár Program plakátja

Szolnok Hazavár Program

Szolnoki kötődésű fiatal vagy? A szolnoki szakképzési centrum végzős tanulója vagy? Felsőfokú oktatási intézményben tanulsz? Tanulmányaid elvégzése után Szolnok szeretnél letelepedni, munkát találni? Segítünk!

A Szolnok Hazavár Program célja szolnoki kötődésű fiatalok támogatása, akik a város jövője, fejlődése szempontjából értékes szaktudásra tesznek szert tanulmányaik során, s e szellemi tőkét Szolnokra visszatérve, helyi munkaadóknál kívánják kamatoztatni.

Felsőfokú oktatási intézményben tanulsz? Ösztöndíj-programjainkkal kapcsolatos tudnivalókat a „Fiataloknak” fül alatt találod!

Szolnoki szakképzési centrum végzős tanulója vagy? A „Szolnokon a Jövőd!” – gyakornoki programunkkal kapcsolatos információt a „Fiataloknak” fül alatt találod!

Már dolgozol és lakhatási segítségre van szükséged? A ”Lakhatás” fül alatt két lehetőséget is kínálunk!

Munkáltatóként felkeltettük érdeklődését? Felsőoktatási Ösztöndíjprogramunkról és a Szolnokon a Jövőd! – gyakornoki programunkról a „Munkáltatóknak” fül alatt talál további tájékoztatást.

Regisztráció

Fiataloknak Munkáltatóknak
Bejelentkezés