Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.
  • Szolnoki tepsis csülök

    A Tisza fővárosa számos olyan gasztronómiai kinccsel rendelkezik, melyek megfelelő gondoskodással, odafigyeléssel, törődéssel, igazán „szolnokiak” tudnak maradni.

    A hagyományok lelkiismeretes ápolásával nagyanyáink, nagyapáink tudása így tovább élhet a jövő generációjában is.

    Ha már Szolnok, ha már hagyomány, és ha már gasztronómia, akkor nem szabad elfelednünk a szolnoki tepsis csülköt sem, mely tradicionálisan az alábbi recept szerint készül:

    Hozzávalók:

    • 2 szelet ujjnyi vastag főtt-füstölt császárszalonna
    • 4 szelet főtt-füstölt hátsócsülök
    • 5 db közepes héjában főtt burgonya
    • 4 dl tejföl
    • 3 gerezd fokhagyma
    • ételízesítő keverék
    • őrölt bors
    • vaj

    Elkészítés:

    A csülköt megfőzzük, kicsontozzuk. Egy tepsit kivajazunk, beletesszük a felvágott csülköt, majd ráhelyezzük a karikára vágott burgonyát.

    A tejfölt összekeverjük a felaprított fokhagymával, borssal és az ételízesítővel, ezt követően ráöntjük a krumplira.

    A császárszalonnát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, centinként a közepéig bevagdossuk, majd a szeleteket a tejfölös réteg tetejére helyezzük.

    Az egészet kb. 20-25 percig, a szalonna és a tejföl pirulásáig sütjük.

    Jó étvágyat!

    Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

    SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app