Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Projektinformációk, a projekt részletes bemutatása

 

Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre

KEHOP-3.2.1-15-2017-00028

PROJEKTINFORMÁCIÓK

Projekt címe: Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre
Projekt azonosító száma: KEHOP-3.2.1-15-2017-00028
Támogatás összege: 1 589 283 934 Ft
Támogatás mértéke: 89.285714 %
A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.10.01.

NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, mint Szolnoki Társulással konzorciumi szerződés keretében valósul meg a projekt.

A PROJEKT RÉSZLETES BEMUTATÁSA

Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás (továbbiakban: Társulás) a térség szilárd hulladéklerakóinak rekultivációjának megvalósításának hatékonyabb és célszerűbb megoldása, a közszolgáltatás színvonalának javítását szolgáló fejlesztések megvalósítása érdekében, valamint, együttműködésük intézményesítése és a közös érdekérvényesítés elősegítése jegyében került létrehozásra. A társulást jelenleg 26 önkormányzat, Abony, Fegyvernek, Jászkarajenő, Kenderes, Kengyel, Kétpó, Kőröstetétlen, Kuncsorba, Martfű, Mezőtúr, Örményes, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Szajol, Szászberek, Szolnok, Tiszajenő, Tiszapüspöki, Tiszatenyő, Tiszavárkony, Tószeg, Törökszentmiklós, Túrkeve, Újszász, Vezseny, valamint Zagyvarékas alkotja.

A Társulás ISPA és KEOP források felhasználásával sikeresen modernizálta hulladékgazdálkodási rendszerét az elmúlt évtizedben. A Tagönkormányzatok sikeres együttműködése és erőfeszítései révén kiépített jelenlegi hulladékgazdálkodási rendszer az ország egyik legmodernebb hulladékgazdálkodási rendszere, azonban a hulladékgazdálkodási infrastruktúra egyes elemei kapacitáshiányokat mutatnak, illetve további fejlesztések elvégzése szükségesa költség-hatékonyság javítása érdekében. Fentiekre tekintettel az EU 2014-2020 ciklusa között rendelkezésre álló fejlesztési források elnyerése érdekében a Társulás sikeresen pályázott a KEHOP-3.2.1 pályázati azonosítószámú, „Az előkezelés, a hasznosítás és az ártalmatlanítás alrendszereinek fejlesztése a települési hulladék vonatkozásában” című pályázati felhívásra, a Támogatási szerződés megkötésére 2018.01.24-én került sor. A TSZ 4. sz. módosítása 2022.01.21-én került aláírásra. A projekt 1.589.283.934 Ft uniós támogatást nyert, melyhez 190.714.078 Ft központi költségvetésből biztosított önerő társult, le nem vonható ÁFA összege 20.407.657 Ft, így a projekt támogatható összköltsége tervezetten 1.800.405.669 Ft.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.10.01.

A projekttel szembeni szakmai elvárás a projektterületen élők megfelelő hulladék-gazdálkodási közszolgáltatással történő ellátásának biztosítása az Országos Hulladék-gazdálkodási Közszolgáltatási Tervnek megfelelően. A projekt keretében Jász-Nagykun-Szolnok megye észak- és délnyugati része hulladék gazdálkodási rendszerének továbbfejlesztése történik meg, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtésre.

A projekt során megvalósul a meglévő, elkülönítetten gyűjtött hulladékok utóválogatását biztosító, Szolnok, Újszászi úton található kézi válogatócsarnok technológiai fejlesztése. A technológiai sor bővítése szükségessé teszi a meglévő válogató csarnok bővítését, illetve ennek okán szükséges a térburkolatok bővítése, új kerítésszakasz kialakítása, térvilágítás bővítése, a villamos energia hálózat bővítése és szociális konténerek beszerzése. Az új válogató művet üvegtároló, illetve három oldalról fedett bálatároló szín egészítené ki. A projekt keretein belül a komposztáláshoz kapcsolódóan teleszkópos rakodó, aprító, rosta-, az Újszászi úti átrakóállomás kiszolgálására pedig préskonténer beszerzése is meg fog valósulni.

A projekt másik hangsúlyos eleme a fejlesztési kérelemben szereplő, Tószegen megvalósítandó komposztáló telephely létesítése. Jelenleg a Társulás részéről kizárólag Kétpón érhető el komposztáló, mely rendkívül jelentős szállítási költség többletet hordoz magával. (forduló távolság kb. 82 km Szolnok-Kétpó viszonylatban). Az új komposztálóval és a meglévő mobil eszközökkel lehetőség nyílik a közelség elvének következetes érvényesítésére mely költség-hatékonysági szempontból jelentős fejlődést hoz.

KIVITELEZÉS

  • Közbeszerzési eljárás eredményhirdetése: 2021.09.03.
  • Feladat: tervezés és kivitelezés
  • FIDIC SÁRGA könyv alapján
  • Cég: Bazaltech Mérnöki Szolgáltató Kft + Homokhátsági Környezettechnikai Kft.
  • Aláírva: kivitelező részéről 2021.12.03. és 2021.12.16.
  • Hatályba lépett: 2022.02.07.

GALÉRIA

Feltöltés alatt.

KAPCSOLAT

info.szolnok.hu

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Felkérés Szolnok város klímastratégiájának véleményezésére

2022-08-12

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy a klímaváltozás jelentette kihívásokra felkészülten reagáljon. Ennek jegyében, a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretén belül szakértők bevonásával készült el Szolnok Város Klímastratégiája.

Forgalmi változások a Szent István-napi rendezvények miatt

2022-08-12

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. értesíti Szolnok város lakosságát, valamint a közúton közlekedőket, hogy a Szent István-napi rendezvénysorozat megrendezése miatt a övetkező forgalmi változásokra lehet számítani.

Az árvízvédelmet is javítja a Zagyva-parti beruházás

2022-08-11

Egy nagyon fontos árvízvédelmi beruházás is megvalósul a „Szolnok VÁR! - Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként, a munkálatok már elkezdődtek a Zagyva-parti Bástya sétányon,a projekt 2023 őszén fejeződik be. A fejlesztés a vízügyi igazgatósággal együttműködve zajlik. mondta el Szalay Ferenc helyszíni sajtótájékoztatón.

Harmadfokú hőségriasztás csütörtöktől szombatig

2022-08-04
Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 0 órától  2022. augusztus 6-án (szombat) 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.

Változások Szolnok parkolási rendjében

2022-08-02

Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is.