Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

ELINDULT A Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése

 

NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Sajtóközlemény      

ELINDULT A Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre című projekt

A Széchenyi 2020 program keretében Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás 1,589 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” elnevezésű, KEHOP-3.2.1-15-2017-00028 azonosító számú projekt megvalósítására.

A beruházás összesen 1,780 milliárd forintból valósul meg, amit 89.285714%-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszíroz. A projekt támogatási összegéből Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás részesül az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében történő fejlesztés célja a hatékonyabb üzemeltetés mellett az újra hasznosításra kerülő hulladékok arányának növelése, a lerakótól való minél nagyobb arányú eltérítés. A hulladék lerakótól való eltérítése két csatornán valósul meg:

  • A komposztálás fejlesztésével, amely az eszközök beszerzésével valósítható meg.
  • A válogatási intenzitás növelésével, amely az automatizált rendszernek köszönhető.

A projekt részeként 1 db teleszkópos rakodó, 1 db aprító, 1 db rosta és 6 db 27 m3-es erősített préskonténer beszerzése tervezett.

A beruházás keretében megvalósul egy 42×12 m alapterületű 6 m magas belmagasságú, három oldalról trapézlemez borítású bálatároló építése, egy U alakú üvegtároló mobil támfallal, ami 2,5 m magas 25 cm vastag vasbeton támfalból, 10×12 m-es alapterületen, T támfal elemekből áll.

Irodakonténert és szociális konténert is építenek, továbbá megvalósul a transzformátor állomás bővítése, az elektromos hálózat kiépítése, térvilágítás, a térfigyelő rendszer bővítése és sorompó telepítés.

Ezen felül sor kerül a meglévő kézi válogatócsarnok technológiai fejlesztésére, valamint az átrakó állomás külső sínrendszerének felújítására, cseréjére.

„Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című projekt elszámolható összköltsége 1 779 998 012 forint, melyből az európai uniós támogatás összege 1 589 283 934 forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású.

Kérdés esetén a projektről az alábbi elérhetőségen érdeklődhet:

nfp@nfp.hu

 

 

 

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Felkérés Szolnok város klímastratégiájának véleményezésére

2022-08-12

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy a klímaváltozás jelentette kihívásokra felkészülten reagáljon. Ennek jegyében, a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretén belül szakértők bevonásával készült el Szolnok Város Klímastratégiája.

Forgalmi változások a Szent István-napi rendezvények miatt

2022-08-12

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. értesíti Szolnok város lakosságát, valamint a közúton közlekedőket, hogy a Szent István-napi rendezvénysorozat megrendezése miatt a övetkező forgalmi változásokra lehet számítani.

Az árvízvédelmet is javítja a Zagyva-parti beruházás

2022-08-11

Egy nagyon fontos árvízvédelmi beruházás is megvalósul a „Szolnok VÁR! - Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként, a munkálatok már elkezdődtek a Zagyva-parti Bástya sétányon,a projekt 2023 őszén fejeződik be. A fejlesztés a vízügyi igazgatósággal együttműködve zajlik. mondta el Szalay Ferenc helyszíni sajtótájékoztatón.

Harmadfokú hőségriasztás csütörtöktől szombatig

2022-08-04
Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 0 órától  2022. augusztus 6-án (szombat) 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.

Változások Szolnok parkolási rendjében

2022-08-02

Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is.