Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Honismereti előadás

Program kezdete:
2020-02-20 17:00
Program vége:
2020-02-20 19:00
Helyszín:
Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézet
Szervező:
Program típusa:
rendezvény
MEGHÍVÓ
 
az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete – A Civil Városmarketing Kerekasztal tagja – és a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény tisztelettel meghívja Önt a 2020. 02. 20. 17.00-kor tartandó „Honismereti előadás” sorozatunk következő előadására: 
 
„Jászkun bakák a II. világháborúban.” 
Helyszín: Verseghy könyvtár
Szolnok, Kossuth tér 2.
Előadó: Ladnai Bálint törzsőrmester
 
„Úgy tűnt, a haditechnika és harceljárások rohamos fejlődése dacára megállt az idő, a kormányzó korának katonái apáinknak, a király katonáinak idejében éltek. Nem volt másként ez a jászkun bakák kaszárnyáiban sem, csak éppen alakulatukat már nem császári és királyi 68. gyalogezrednek nevezték, hanem magyar királyi 10. gyalogezrednek. S miként a 68-asoknak osztályrészül jutott a világháború, úgy a 10-esek is kivették belőle részüket, csak éppen az előbbiek a Nagy Háború- ból, az utóbbiak a Totális Háború”

További programok