Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város

 • Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város
 • Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város
 • Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város
 • Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város
 •  

  SZIVEM, azaz Szolnok Intelligens Városi Energia Modell. Ezen a néven indít 1,2 milliárd forintos energiahatékonysági programot Szolnok város önkormányzata. Az új program nem csupán olcsóbbá teszi üzemeltetést, hanem az intelligens rendszer szabályozza, optimalizálja is az energia felhasználását.

  - Ez a program épületek felújításáról, szigeteléséről, nylíászárók cseréjéről, napelemek kihelyezéséről szól többek között - mondta el sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

  A város vezetője elmondta, hogy a Városmajor úti rendelő korszerűsítése már elkezdődött, itt az ablakok cseréjén és a fűtés korszerűsítésén túl napelemeket helyeznek el az épületen.

  Elkészült a Szivárvány, a Gézengúz, valamint a Nyitnikék óvodák felújítási terve, sőt, a bölcsődei igazgatóság is készen áll a megújulásra, korszerűsítésre.

  - A kivtelező hamarosan egy javaslattal él felénk az ütemezést illetően, ezután egyeztetünk az intézményvezetőkkel, s elkezdődhet ezekben az épületekben is a munka.

  Az említett intézményeken túl a Mester úti fiatalok háza is kapcsolódik a programhoz, itt valamennyi lakásban modernebbre cserélik a kazánk, szigetelik a homlokzatot és a tetőt, s ahol szükséges, ott kicserélik a nyílászárókat. Az épület előtti parkolót lényegében befedik, s a tetejükre napelem kerül, ami segíti ennek az épületnek is az energiaigényeit kiszolgálni.

  - Különösen nagy jelentősége van ma, az energiaárak elszabadulásakor az előremutató gondolkodásra, arra, hogy keressük mi magunk is, hol tudjuk olcsóbbá tenni működésünket, a felügyeletünkbe tartozó intézmények fenntartását - tette hozzá Szalay Ferenc

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Felkérés Szolnok város klímastratégiájának véleményezésére

  2022-08-12

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy a klímaváltozás jelentette kihívásokra felkészülten reagáljon. Ennek jegyében, a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretén belül szakértők bevonásával készült el Szolnok Város Klímastratégiája.

  Forgalmi változások a Szent István-napi rendezvények miatt

  2022-08-12

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. értesíti Szolnok város lakosságát, valamint a közúton közlekedőket, hogy a Szent István-napi rendezvénysorozat megrendezése miatt a övetkező forgalmi változásokra lehet számítani.

  Az árvízvédelmet is javítja a Zagyva-parti beruházás

  2022-08-11

  Egy nagyon fontos árvízvédelmi beruházás is megvalósul a „Szolnok VÁR! - Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként, a munkálatok már elkezdődtek a Zagyva-parti Bástya sétányon,a projekt 2023 őszén fejeződik be. A fejlesztés a vízügyi igazgatósággal együttműködve zajlik. mondta el Szalay Ferenc helyszíni sajtótájékoztatón.

  Harmadfokú hőségriasztás csütörtöktől szombatig

  2022-08-04
  Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 0 órától  2022. augusztus 6-án (szombat) 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.

  Változások Szolnok parkolási rendjében

  2022-08-02

  Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is.