Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Orosz fellépők, orosz finomságok a szolnoki gulyásfesztiválon

 • Orosz fellépők, orosz finomságok a szolnoki gulyásfesztiválon
 • Orosz fellépők, orosz finomságok a szolnoki gulyásfesztiválon
 • 2019-09-04

  A 2019. évi Szolnoki Gulyásfesztivál díszvendége Oroszország, érdemes lesz felkeresni standjukat, hiszen változatos programokkal, finom ételekkel készülnek!

  Részt vesz a gulyásfesztiválom Valerij Vladimirovics Ljehov követtanácsos, nagykövet-helyettes és Valerij Viktorovics Platonov, az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövetségének tanácsosa, a budapesti Orosz Kulturális Központ igazgatója.

  Többeknek ismerős lehet Marta Serebryakova énekesnő neve, vele is találkozhatunk a nap folyamán, előadása sokakat elvarázsol majd. Fellép a Gubernyija népi együttes Penza városból.

  A orosz gasztronómia csúcsát képviseli Alexander Kubrikov moszkvai 36 éves sztárséf, akinek olyan éttermek fémjelzik munkáját, mint a  «Ричард Львиное Сердце», «Гиляй», «Пятый океан», «Модус» , «Буфет» , «Ватрушка», «Как есть».  Természetesen lehetőség lesz hagyományos orosz ételek és italok kóstolására.

  Fényképkiállítás, az 1000 Út Utazási Iroda és az Orosz Kulturális Központ standja is várja az érdeklődőket, valamint lesz nyereményjáték is.

  Az elmúlt tizenöt évben aktív kapcsolat alakult ki a két ország között elsősorban gazdasági, turisztikai, kulturális téren, Szolnokon jelenleg négy gimnáziumban is tanítják az orosz nyelvet. Az idén a Verseghy gimnázium delegációja utazott ki az uráli Jekatyerinburgba csereprogram keretein belül.

  2004 óta minden évben megrendezésre kerül a Szolnoki Orosz Vacsoraest, ami a legszínvonalasabb, legelitebb gasztronómiai rendezvény a térségben.

  2017–ben nyílt meg Szolnokon a Balalajka Orosz Bisztró, amelyet a Forbes Magazin a „legoroszabb orosz bisztró”-nak kiáltott ki. Üzemeltetője Kátya Morozova Magyarország egyetlen balalajka művésze, a világhírű Kristall-Balalayka együttes egykori zenész – énekese.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Nő a civil szervezetek támogatása

  2019-09-17

  Civil Info – NEA 2020 címmel szerveztek tájékoztatót rendezvényt Szolnokon, a városháza dísztermében a civil szervezetek számára. A fórumon hasznos információk, előadások hangzottak el egyebek mellett aktualitásokról, pályázati tapasztalatokról.

  Születésnapot ünnepel az Életjel Mentőcsoport

  2019-09-17

  Aligha van olyan ember Magyarországon, aki ne hallott volna az Életjel Mentőcsoportól. Ám nem csak hazánkban, külföldön is kimagasló érdemeket szereztek az elmúlt két és fél évtized alatt. A mentőcsoport kedden 25 éves jubileuma alkalmából tartott nyílt napot Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

  Átadták a megyei Prima-díjakat

  2019-09-17

  Az idei már a 15. alkalom, hogy a megye vállalkozói jóvoltából a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területéről – egy alapítvány segítségével – kiváló embereket díjaztak. A Szolnoki Szigligeti Színház felújítása miatt ezúttal az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Prima-díj átadó ünnepségének.

  Félúton a piac befedése a Széchenyi lakótelepen

  2019-09-13

  Nagyon várták már a Széchenyi lakótelepen élők, hogy befedjék a piacot, hiszen így árusítani és vásárolni is komfortosabb környezetben tudnak az árusok, illetve a vásárlók. A munkálatok jó ütemben haladnak, s várhatóan szeptember végén befejeződnek – mondta el pénteken a helyszínen Szalay Ferenc polgármester.

  Bővítés és kapacitás növekedés a Kaiser Food szolnoki üzemében

  2019-09-12

  A Kaiser Food szolnoki üzemében érlelőklíma bővítés és szeletelési kapacitás növekedés történt a közelmúltban, a beruházás részleteiről egy, a helyszínen tett látogatás során tájékozódott Szalay Ferenc polgármester.