Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Közlekedj fenntarthatóan! - rajzpályázat

 • Közlekedj fenntarthatóan! - rajzpályázat
 • Közlekedj fenntarthatóan! - rajzpályázat
 • 2021-09-08
  Közlekedj fenntarthatóan! címmel rajzpályázat indul általános iskolások részére, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, a tisztább közlekedési módok előnyeinek hangsúlyozása, az egészség és a biztonság jegyében
   
  A pályázat kiírója:
  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata
  5000 Szolnok, Kossuth tér 9.
   
  A pályázat célja:
  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan 2021-ben is csatlakozik a szeptember 16-22. között megrendezendő Európai Mobilitási Héthez, melynek idei témája a „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében”. 
   
  Az idei év tematikája azon helytállás előtt tiszteleg, amelyeket Európa – és a világ – átélt a COVID-19-világjárvány alatt. Továbbá reflektál az Európában korábban nem tapasztalt egészségügyi válság miatti változásokban rejlő lehetőségekre is. A kampány célja most az, hogy minden korábbi és leendő résztvevőt arra ösztönözzön, hogy vegyen részt a jubileumi, 20. EURÓPAI MOBILITÁSI HÉTEN, amelynek szlogenje: „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”.
   
  Önkormányzatunk kiemelt fontossággal kezeli a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítését, a közösségi közlekedés használata mellett a kerékpározás és gyaloglás mellett érvel. 2021-ben is célként fogalmazódik meg a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás, a tisztább közlekedési módok előnyeinek hangsúlyozása, az intelligens közlekedési technológiák és közösségi mobilitás nyújtotta lehetőségek kihasználására ösztönzés.
   
  Pályázati kiírás:
  Olyan pályaműveket várunk rajz kategóriában, melyek bemutatják a környezetbarát városi közlekedés előnyeit.
  Rajzoljátok le azokat a közlekedési eszközöket, melyek hozzájárulnak a környezetünk és egészségünk megőrzéséhez! Alkotásotokkal hívjátok fel a figyelmet az alternatív, sokkal egészségesebb közlekedési módokra és eszközökre, melyekkel a környezetszennyező autók helyett közlekedhetünk!
   
  Pályázati kategóriák:
  • Általános iskola alsó tagozat (1-4. osztály)
  • Általános iskola felső tagozat (5-8. osztály)
   
  Díjazás:
  A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el, melynek döntése ellen fellebbezésnek nincs helye. A zsűrizés szempontjai között szerepel a rajzok megfelelősége a pályázati kiírásban foglaltaknak, a formai követelmények hibátlan teljesítése, valamint a megvalósítás ötletessége, egyedisége, kreativitása is.
   
  A pályázati kategóriánkénti 2-3. helyezett rajzok készítői ajándékcsomagban részesülnek. A kategóriák győzteseinek jutalma pedig egy-egy roller. 
   
  Nevezési feltételek:
  A pályázatban való részvétel ingyenes.
  A rajzpályázatra A/4-es vagy A/3-as méretű, bármilyen technikájú (pl.: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, ceruzarajz, zsírkréta, stb.) művek nevezhetők. 
  Egy alkotó egy alkotással pályázhat, amely megfelel a kiírt feltételeknek.
  A pályázó teljeskörűen és feltétel nélkül elfogadja a pályázati kiírásban részletezett feltételeket és a nyertesek kiválasztásának módját.
  A pályázó a pályázati anyag benyújtásával hozzájárul, hogy a pályázatban szereplő információkat, illusztrációkat a pályázat kiírója nyilvánosan felhasználja.
  A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat benyújtásával a pályázat kiírója jelen pályázattal összefüggésben felhasználhatja a pályázó nevét és életkorát.
   

  A pályázat benyújtásának menete:

  1. Készítsétek el a rajzotokat!
  2. Szüleitek, gondviselőtök ne felejtse el kitölteni és aláírni a www.szolnok.hu oldalról letölthető adatkezelési tájékoztatót, hiszen enélkül a pályázatotok nem lesz érvényes!
  3. Az elkészült alkotásokat és a kitöltött, aláírt adatkezelési tájékoztatót saját iskolátokban tudjátok leadni, a rajz tantárgyat tanító pedagógusnak, aki a megjelölt határidőig, azaz szeptember 15-ig eljuttatja azokat Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városmarketing és Turisztikai Osztályára (5000 Szolnok, Kossuth tér 9.).
  4. A rajz hátulján ne felejtsétek el feltüntetni neveteket, osztályotokat és iskolátokat!

  A részben vagy egészben digitális technikával készített pályaművek nem vehetnek részt a pályázaton.

  A pályázat határideje, beküldési módja:
  A 2021. szeptember 15. A határidőn túl beérkező pályaműveket nem fogadjuk el.
  Eredményhirdetés időpontja: 2021. szeptember 19. 16:00
  Eredményhirdetés helye: 5000 Szolnok, Tiszaliget - Debreceni Egyetem Szolnok Campus
  előtti terület a „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében” elnevezésű
  rendezvény keretében.
   
  Felelősség kizárása:
  A rajta kívül álló okból bekövetkező téves adatszolgáltatásából eredően Szolnok Megyei Jogú
  Város Önkormányzatát felelősség nem terheli. A pályázók a pályázat beküldésével valamennyi
  részvételi feltételt elfogadnak.
   
  Adatvédelem:
  A jelen pályázathoz kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes. Szolnok Megyei Jogú Város
  Önkormányzata szavatolja, hogy az adatkezelés mindenben a hatályos jogszabályi
  rendelkezések megtartásával történik.
   
  Kapcsolat:
  A pályázattal kapcsolatos tartalmi vagy technikai kérdést feltenni a marketing@ph.szolnok.hu
  e-mail címen lehet.
   
  (A pályázók a pályázatban való részvételükkel hozzájárulnak, hogy a pályázat kiírója, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a résztvevők adatait (név, életkor, e-mail cím) díjmentesen nyilvántartásba vegye és kizárólag jelen pályázat lebonyolítása és dokumentálása céljából kezelje. Harmadik személy részére Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata ezen információkat nem adja tovább.
   
  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartja magának a jogot arra, hogy amennyiben valamely résztvevő a pályázat szellemével bármilyen módon összeférhetetlen vagy azt sértő magatartást tapasztal, úgy a pályázót azonnali hatállyal kizárja a versenyből.
   
  A jelen szabályzat bárminemű megsértése a programból való kizárás következményét és esetleges jogi lépések megtételét vonja maga után. A kiíró döntése a kizárás kérdésében végleges és nem vitatható. A kiíró fenntartja magának a jogot jelen kiírás módosítására, ill. kiegészítésére.)
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Hazánk és a megyeszékhely gazdasági fejlődéséről tájékoztattak

  2021-10-20

  Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója tartott sajtótájékoztatót a hazai gazdaság közelmúltban elért eredményeiről a Galéria Étteremben.

  Lakossági kérdőív

  2021-10-18
  Jelenleg készül Szolnok Megyei Jogú Város és térsége Fenntartható Városfejlesztési Stratégiája (FVS). Ez a dokumentum képezi az alapját a város és térsége EU-s támogatásból megvalósuló fejlesztéseinek 2021-2027 között.

  Kinevezték a Szolnoki Járási Hivatal új vezetőjét

  2021-10-15

  Dr. Botka János Hunor veszi át Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb járási hivatalának vezetői feladatát.

  Az MVM biztosítja péntektől a távfűtést Szolnokon

  2021-10-15

  Péntek reggel hat órától az Alfa-Nova Kft. helyett az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. (MVM OTSZ Zrt.) lesz a megyeszékhely távhőszolgáltatója.

  Új gyártórészleget avattak a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki telephelyén

  2021-10-12

  Új gyártórészleget avattak Varga Mihály pénzügyminiszter részvételével kedden a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki telephelyén.