Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Érdekli a nyugdíjas foglalkoztatás? Jelentkezzen a szerdai fórumra!

 • Érdekli a nyugdíjas foglalkoztatás? Jelentkezzen a szerdai fórumra!
 • Érdekli a nyugdíjas foglalkoztatás? Jelentkezzen a szerdai fórumra!
 • 2020-02-03

  Szakmai fórumot rendeznek a nyugdíjas foglalkoztatás előnyeiről és lehetőségeiről szerdán Szolnokon, amelyre minden érdeklődőt várnak.

  Néhány éve országszerte megjelentek a nyugdíjas szövetkezetek, ezzel párhuzamosan létrejött érdekképviseleti szervezetük, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége, a KÖZÉSZ. Az idősek közül nagyon sokan érdeklődtek a foglalkoztatás ezen új formája iránt, többen azóta már újra munkába álltak.

  A KÖZÉSZ felvállalta a nyugdíjas munkavállalók érdekképviseletét, s a kormányzattal stratégiai együttműködési megállapodást kötött.  A partnerség keretében országjárásba kezdett, mivel a tapasztalatok azt igazolták, hogy a foglalkoztatók és a nyugdíjasok munkaerő-piaci egymásra találásának nehézségét jelentheti a ma még igen jelentős részben tapasztalható információhiány.

  Fontosnak tartják, hogy a nyugdíjas munkavállalók és az egyes foglalkoztatók elérhessék azokat az aktuális munkaerő-piaci információkat, amelyek a munkavállalói és a foglalkoztatói oldal számára egyaránt lendületet adhatnak, nemzetgazdasági szinten pedig egy pótlólagos forrást jelenthetnek a munkaerőhiány problémájának megoldásában.

  Mindezek miatt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) „Miért éri meg? -  Ott tartaná? Visszahívná? Rugalmasan foglalkoztatná? címmel közös rendezvénysorozaton ismerteti a mikro-, kis- és középvállalkozások számára az időskori munkavállalásban rejlő szerteágazó lehetőségeket.

  A szakmai fórumnak a városháza díszterme ad helyet (Kossuth tér 9.) február 5-én, szerdán 10 – 12 óra között. Szakmai előadók: Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Dolgos Attila, a KözÉSZ alelnöke, Dr. habil. Réti Mária PhD (Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft.) és Dr. Bak Klára PhD (Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft.)

  Az előadások végén lehetőség nyílik a szakértőinkkel személyes konzultációra a témában.

  A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a részvételi szándékot a holubkatalin@prestigemanagement.hu e-mail-címen kérik előzetesen jelezni a szervezők.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz

  2020-03-25

  Számos szép, felemelő példáját szolgáltatják a magyarok, s ezen belül a szolnokiak is a szolidaritásnak, annak az érzésnek, mely közösséget képes kovácsolni a legnagyobb bajban is. A koronavírus-járványban a kórházak alapítványaihoz igen komoly felajánlások érkeztek az elmúlt napokban Szalay Ferenc polgármester felhívására.

  Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás

  2020-03-25

  Megjelent a rendelet, már kérhető a szolnoki polgármesteri hivataltól az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás az önkormányzati bérlakásokban élők számára.

  Nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata

  2020-03-24

  A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata. Ebben az időszakban a képviselők az elektronikus úton megkapott előterjesztésekről emailen mondhatják el véleményüket, tehetik fel kérdéseiket, s végül jelezhetik döntésüket. Mindezek alapján a polgármester meghozza a határozatokat, vagy adott esetben rendeletet alkot.

  Készpénzmentes jegyvásárlás, tanszüneti menetrend a Volánbusznál

  2020-03-24

  A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében hozott új, rendkívüli intézkedés értelmében március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán. Március 25-én, szerdán üzemkezdettől pedig a tanszüneti menetrend lép érvénybe az országos, regionális és elővárosi aztóbuszjáratokon is.

  Elsők között segített Szolnok díszpolgára

  2020-03-23

  Szalay Ferenc ma délutáni felhívására, melyben a szolnoki kórházak védekezési munkálataihoz kért támogatást, gyorsan elérte többekhez. Szinte azonnal reagált a kérésre dr. Nyerges Zsolt, a megyeszékhely díszpolgára.