Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Az MVM biztosítja péntektől a távfűtést Szolnokon

 • Az MVM biztosítja péntektől a távfűtést Szolnokon
 • Az MVM biztosítja péntektől a távfűtést Szolnokon
 •  

  Péntek reggel hat órától az Alfa-Nova Kft. helyett az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. (MVM OTSZ Zrt.) lesz a megyeszékhely távhőszolgáltatója – jelentette be Szalay Ferenc polgármester csütörtökön.

  A városházán megtartott sajtótájékoztatón jelen volt Lázár Mózes, az MVM OTSZ Zrt. vezérigazgatója, és dr. Kiss Csaba, az MVM Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese is, ugyanis csütörtökön Horváth István, az Alfa-Nova Kft. igazgatójának részvételével meg is történt az átadás-átvétel.

  – Az új céget csütörtökön jelölték ki a szolnoki távhőszolgáltatás biztosítására, az Alfa-Nova Kft. pedig e-mailben október 4-én jelezte, hogy nem tudja a továbbiakban ellátni a szolgáltatást – mondta Szalay Ferenc. – Az Alfa-Nova dolgozóit az MVM átveszi, emellett folytatjuk a tárgyalásokat a céggel, hogy a munkavállalók a lehető leggyorsabban megkapják az elmaradt béreiket. Addig is, úgy döntöttünk, hogy mindegyiküknek ötvenezer forint gyors bértámogatást folyosítunk. Ennek módszerét később közöljük, de valószínűleg jelezni kell a polgármesteri hivatalban, hogy ki igényli ezt a támogatást – részletezte a polgármester.

  Lázár Mózes mindehhez hozzátette, hogy van már ilyenben tapasztalatuk, de így a fűtési szezon derekán a gyorsaság egy külön kihívás számukra.

  – Komoly csapattal, több mint húsz emberrel érkeztünk. A műszaki kollégák már átnézték a fűtőműben az eszközöket és a telephelyeket is. Koruknak megfelelő állapotban vannak, és úgy látjuk, zökkenőmentesen tudjuk működtetni a szolgáltatást. – Ha azonban az átállásból véletlenül kisebb nehézségek, problémák adódnának, előre is kérjük a lakosság megértését – mondta a vezérigazgató. 

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Alkotói pályázat indul a klímavédelem jegyében

  2021-12-07

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 Környezet és Energiahatékonyság Operatív Programban (KEHOP) sikeresen pályázott, ennek  keretében – több környezeti szemléletformálási tevékenység/program mellett – Szolnok város általános és középiskolásai részére rajz- fotó és videópályázatot hirdet

  Átadták az újjászületett tiszaligeti játszóteret

  2021-12-04

  A Mikulás is ellátogatott szombaton az újjászületett tiszaligeti játszótérre, ahol zene, napsütés, meleg tea és rengeteg új játék várta a gyerekeket.

  AZ ÉLTETŐ VÍZ! - alkotói pályázat

  2021-12-02

  Alkoss és nyerj a karácsonyfa alá meglepetést! Várjuk 12-18 éves diákok alkotásait ( rajz, festmény, montázs, fotó, videó) vízvédelem témakörben.

  Zsidó hittankönyv bemutatóját tartották Szolnokon

  2021-12-01

  Több mint hét és fél millió forinttal támogatta a kormány a zsidó hittankönyvsorozat újabb, az ötödik osztályosoknak szóló kötetét - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán, a Szolnoki Galériában tartott sajtótájékoztatón.

  Ismét Szolnokon a Coop Mikulás Kisvonat

  2021-11-29

  A hagyományokat folytatva immáron tizennegyedik alkalommal indul útjára a Coop Mikulás kisvonat december 5-6-án 15-19 óra között.