Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Alkotói pályázat indul a klímavédelem jegyében

 • Alkotói pályázat indul a klímavédelem jegyében
 • Alkotói pályázat indul a klímavédelem jegyében
 •  
  A pályázat tárgya egy figyelemfelkeltő rajz, festmény, plakát, montázs, vagy egyéb kézzel alkotott pályamű valamint fotó videó elkészítése az alábbi témakörökben: 
   
  1. téma: Melegszik a helyzet – azaz Klímaváltozás hatásai a FÖLDÖN /városomban
   
  Manapság kiemelt hír a klíma- vagy éghajlatváltozás, melynek hatásai sokfélék lehetnek: nő a Föld átlaghőmérséklete, ami miatt a sarki jégtakaró és a magashegységi hósapkák olvadnak, húzódnak vissza a gleccserek, emelkedik a tengerszint, egyre több a szélsőséges időjárási jelenség, illetve a természeti katasztrófa (aszály, bozóttűz, árvizek a megszokottnál jóval erősebb viharok, zivatarok stb.). 
  Ebben a témakörben olyan természet rajzokat várunk, amelyek felhívják a figyelmet a klímaváltozás jelenlétére, hatásaira. Természeti katasztrófákat, kihalás szélén álló állatfajokat, a biodiverzitás csökkenését ábrázoló, vagy közvetlen környezetünkben megélt éghajlatváltozást tükröző természeti jelenségeket bemutató figyelem felhívó, meghökkentő és elgondolkodtató alkotásokat várunk. Ötletadó altémák:pl. Amikor a víz az úr., Ég és föld között., Amikor a Föld megmozdul., Kihalás szélén…., Utolsó fehér karácsony. 
   
   
  2. téma: Az ember a FÖLD ellensége? 
   
  Egyre több tudományos kutatás alátámasztja, hogy a mostani klímaváltozást jelentős mértékben az emberi tevékenységek során kibocsátott, úgynevezett üvegház hatású gázok (pl. szén-dioxid, nitrogén-oxid, metán és vízgőz) fokozzák, így az éghajlatváltozás mérséklésének egyik eleme az üvegházhatósú gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentése (mitigáció) lehet. 
  A CO2, mint ÜHG a fosszilis energiahordozók (C, CH) elégetése (pl. a lakossági villamos energia fogyasztás vagy fűtés) és a közlekedéssel kerül nagy mennyiségben a lakosság által a légkörbe. Ebben a témakörben olyan emberi cselekvéseket bemutató alkotásokat várunk, amelyek azt mutatják be milyen sok területen „teszünk” a környezetünk ellen, ha nem környezettudatosan élünk. A téma mottója „NE TEDD!” Negatív példákat ábrázoló figyelem felhívó rajzokat, plakát terveket, videókat, fotókat, montázsokat stb. alkotást várunk. 
  Ötletadó címek: pl. Városi dugó, Zacskóba zacskó, Pazarlás otthonainkban, Erdőírtás
   
  A KEHOP-1.2.1-18-2018-00038 projekt üzenete, jelen pályázati felhívás célja: 
  A klíma- vagy éghajlatváltozás, mint globális környezeti probléma a Föld teljes lakosságára, így a gyermekek jövőjére is kihatnak, így fontos bevonni őket a folyamatokba, hogy elhivatottak és felnőttként cselekvő polgárok legyenek. 
  A projekt egyik célja a szemléletformálás és az információátadás annak érdekében, hogy a helyi gyermekek/diákok tisztában legyenek azzal, milyen hosszú távú következménye van a környezet védelem hiányának,  hogy mit tudnak tenni helyben a klímavédelem ügyében és hogy közösségi kezdeményezések induljanak meg. 
   
  3. Formai előírások: 
  A pályamű bármilyen méretű, bármilyen technikával elkészített, fekete-fehér vagy színes alkotás lehet. Videó esetén minimum 30mp, maximum 5 perc terjedelmű kisfilm lehet. 
  A pályamű kötelező mellékletei a nyilatkozat hiánytalanul kitöltve aláírással ellátva eredeti példányban, valamint a pályázó adatait tartalmazó dokumentum (alkotó neve, iskolája neve, életkora, telefonszáma, email címe, a választott téma száma és az alkotás címe.)
  A mellékletet és a pályaművet egy borítékba helyezve kérjük beküldeni, online beadás esetén egy üzenetben érkezzen a két csatolmány.  
   
  4. Pályázók köre: 
  A rajzpályázaton szolnoki lakosok, vagy szolnoki intézményben tanulmányukat folytató diákok vehetnek részt két korcsoportban. 
  1. 6-12 évesek
  2. 13-18 évesek
   
  5. A pályaművek benyújtásának módja és határideje: 
  A pályázatokat eredeti példányban postai úton vagy személyesen lehet benyújtani, vagy online formában emailben megküldeni. 
   
  Személyes/ postai beadás:  
  Cím: Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. 
  5000 Szolnok József Attila út 83. 
   A borítékra írják rá: „A klímaváltozás hatása – Alkotói pályázat” 
   
  Online beadás: 
  A pályamunka digitális dokumentációját a meszaros@szvf.hu email címre kell megküldeni. 
  Az üzenet tárgya: „A klímaváltozás hatása – Alkotói pályázat”
   
  A pályaművek hátuljára, vagy egy külön dokumentumban mellé kell csatolni a alkotó nevét, iskolája nevét, életkorát, telefonszámát, email címét, a választott téma számát és az alkotás címét. 
   
   
  BEADÁSI HATÁRIDŐ: DECEMBER 16.
  Az alkotásoknak december 16-ig kell beérkezni.
  A pályaműveket a beérkezést követően egy 3 fős szakmai zsűri értékeli.
  Eredmény hirdetés december 17. 
   
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Napelemparkot és autókat kapott az Ökumenikus Segélyszervezet szolnoki központja

  2022-01-17

  Személygépkocsikat és napelemeket kapott három cégtől az Ökumenikus Segélyszervezet. A Mol napelemparkkal, a Mercarius Flottakezelő és a Pappas Auto személygépkocsikkal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet.

  Lakossági tájékoztató

  2022-01-13

  Tájékoztató Szolnok, kanyarodó sávos csomópontok építése és jelzőlámpás forgalomirányítás bevezetése a Hetényi Géza Megyei Kórház-Rendelőintézet országos közúti kapcsolatának javítása érdekében.

  A Don-kanyarban elesett honvédek előtt hajtottunk fejet

  2022-01-12

  Kedden az egész ország a nemzet hetvenkilenc évvel ezelőtti tragédiájára emlékezik. A doni katasztrófában több mint százezer magyar katona veszett oda, így történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szerveztek Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

  Protokoll és diplomácia címmel nyílt kiállítás a Damjanich múzeumban

  2022-01-11

  A protokoll sokkal több egyszerű vendégszeretetnél: más népek kultúrájának, szokásainak, hagyományainak ismerete áll mögötte - közölte a honvédelmi miniszter a szolnoki Damjanich János Múzeumban, a Protokoll és diplomácia című vándorkiállítás ünnepélyes hétfői megnyitóján.

  Pályázat SZOLNOK CSALÁDBARÁT MUNKAHELYE cím elnyerésére

  2022-01-07

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának intézkedései évek óta az integrált család-, gyermek- és idősbarát környezet kialakításának elősegítését célozzák meg olyan módon, hogy a családi funkciót megerősítő, illetve funkciók helyreállítását segítő programokat, szolgáltatási rendszert kíván működtetni, összehangolni, közös gondolkodási keret mentén komplex rendszerbe illeszteni, a hiányzó elemekre új szolgáltatással reagálni.